Waarom is kalibreren zo belangrijk?

Steeds vaker kom je auto’s tegen die zijn uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) oftewel rijhulpsystemen. Een minuscuul verschil in de positie van de camera kan grote gevolgen hebben: aangezien de camera tientallen meters vooruit kan kijken, kan dat op het wegdek al gauw een halve meter schelen. Dat kan betekenen dat wanneer je op de snelweg rijdt, het signaal pas afgaat wanneer je al een stuk over de belijning bent. Het is daarom van groot belang om de camera weer op de juiste manier in te stellen.

Wat is een ADAS-systeem precies?

Moderne auto’s hebben een ‘Advanced Driver Assistance System’, een rijhulpsysteem dat de omgeving observeert en daarover communiceert met de bestuurder: het kijkt naar de wegbelijning en attendeert de bestuurder op verkeersborden. Sommige systemen geven een piepje of het stuur gaat trillen wanneer je over de lijnen heen gaat. Andere modellen kunnen zelfs direct corrigeren.

Is jouw auto uitgerust met ADAS en wordt er een nieuwe voorruit geplaatst, dan moet het camerasysteem in de voorruit weer perfect werken. Daar zorgen we voor bij Prins Autoglas. Wij kalibreren deze systemen – volgens de richtlijnen van autofabrikanten – na een voorruitvervanging.

Door alle functies weer perfect in te stellen, ga jij weer veilig op weg. Na kalibratie ontvang je een certificaat als garantie dat alle functies weer doen wat ze moeten doen. Bovenop de ruitvervanging neemt het kalibreren nog 60 minuten extra tijd in beslag. Want we moeten zeker weten dat alles tot op de millimeter nauwkeurig is afgesteld. Lees meer over camerakalibratie

.

Berichten Prins Autoglas Utrecht