Autoruit blinderen

Maak een afspraak met Prins Autoglas om uw autoruiten te tinten
Bij ons bent u gelijk aan de beurt!
Goedkoopste in de omgeving Utrecht

Uw autoruiten laten tinten of blinderen in Utrecht?

Wij blinderen professioneel uw autoruiten

U bent op zoek naar een bedrijf dat vakkundig en tegen vriendelijke tarieven uw autoruiten kan tinten / blinderen?

Dan helpen wij u graag verder. Het tinten of blinderen van autoruiten ofwel autoramen vraagt om vakkennis, deskundigheid en ruime ervaring als u daarnaar zoekt in Utrecht, Prins Autoglas beschikt over specialisten die zich hebben gespecialiseerd in het blinderen en tinten van autoruiten. De nieuwste trend is het blinderen van de voorruit met chameleon folie. Dat is een speciale folie die van kleur veranderd als u er langs loopt of rijdt.

Ramen blinderen van je auto?

Dit zijn de regels

Bij het blinderen van autoramen worden de ruiten beplakt met onze goedgekeurde autoraamfolie. Deze folie is in veel gevallen donkerder dan de ruit zelf, waardoor u meer privacy zult ervaren. Deze folie laat ook minder (UV-)licht door zo blijft de temperatuur in de auto lager en verkleurd de bekleding minder snel. Die verminderde lichtdoorlatendheid zorgt ervoor dat je autoramen niet zomaar mag blinderen. Het zicht van de bestuurder mag niet belemmerd worden.

Prins Autoglas blindeert alle ramen volgens de de laatste voorschriften. Wij zorgen er altijd voor dat de blindering geen enkele belemmering vormt bij de (jaarlijkse) APK. Een van de wettelijke eisen is dat de voorruit en de ruiten van de voorportieren altijd een lichtdoorlaatbaarheid moeten hebben van minimaal 55 procent. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft. Op de website van de Rijksoverheid kunt u hierover meer lezen

Controles van auto’s met geblindeerde ramen

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) voert regelmatig controles uit op auto’s met geblindeerde ramen. Met de Tintman, een gecertificeerd meetmiddel, stelt de politie vast of de lichtdoorlatendheid van de autoruit voldoende is. Is dit niet het geval, dan mag volgens de Regeling voertuigen een proces-verbaal worden opgemaakt. De politie kan ook het kentekenbewijs invorderen. Als eigenaar van de auto heb je 4 weken de tijd om de autoramen aan te passen volgens de regels.

Prins Autoglas utrecht blinderen

Autoruiten tinten

Hoe doen wij dat?

Wij halen de draairamen eruit, tinten deze en vijlen deze dan af bij de rand, zo is er geen blanke rand meer te zien en is de kans dat de folie los laat nihil. U krijgt bij aflevering een certificaat die u bij een evt. controle van de overheid kunt overhandigen. Voor alle autoruiten hebben wij de folie die binnen de wetgeving past. Wij geven u graag advies over autoglas folies en de diversen tinten.

Autoruiten blinderen

Hoe lang duurt het?

Dit hangt af van het aantal ruiten dat u wilt laten blinderen. Doorgaans duurt het laten blinderen / tinten van uw autoruiten tussen de 2 en de 3 uur. Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u bij ons wachten tot uw autoruiten getint zijn. Tussentijds gebruik maken van ons WIFI netwerk of internet is mogelijk. Als het blinderen van uw auto langer dan 3 uur duurt dan kunt u indien beschikbaar gebruik maken van onze gratis leenauto of fiets.

Garantie

Wij geven 10 jaar garantie op onze folie en werkzaamheden.

Onze klanten beoordelen Prins Autoglas met een 4.8/5

Waarom ruitschade door
Prins Autoglas laten herstellen?

Goedkoopste in omgeving Utrecht

Geen wachttijden

Al 22 jaar dé specialist in Utrecht

Levenslange garantie

Verzekering? Wij regelen alles

Koffie of thee staat altijd voor u klaar

Leenfiets of leenauto

focwa-prinsautoglas

lid van de FOCWA

Bel voor een afspraak

06 84 30 00 80

focwa-prinsautoglas
focwa-prinsautoglas
focwa
focwa

Autoruitschade herstellen

voorruit-herstellen

Voorruit vervangen

Bij PrinsAutoglas kijken we eerst of we de voorruit kunnen repareren. Pas als het echt niet anders kan, vervangen we de autoruit.
zijruit-vervangen-utrecht

Zijruit vervangen

Een zijruit bestaat uit gehard glas wat direct versplintert bij beschadiging, daarom moet de ruit altijd vervangen worden.
achterruit-vervangen-utrecht

Achterruit vervangen

Als de achterruit van uw auto beschadigd is kan deze niet meer gerepareerd worden maar zal deze vervangen moeten worden.