Krassen zijruit auto

Krassen zijruit auto herstellen?

Kom dan langs bij Prins Autoglas. Lichte Krassen in uw autoruit verwijderen wij door middel van polijsten.

Polijsten is een klein laagje van het glas afschaven waardoor de krassen uit uw raam worden verwijderd. Voordat wij kunnen beginnen met polijsten moeten wij eerst het raam grondig reinigen. Daarna kunnen we de polijstkop erbij pakken. Op de polijstkop zetten we vervolgens polijstpasta dat te vergelijken is met schuren. Daarna gaan we met een roterende beweging over het glas heen, zodat het glas niet te warm wordt. Als het glas namelijk te warm wordt kan het gaan breken. Daarom hebben wij ook altijd een flesje met koud water bij de hand waarmee we wat koud water op de ruit kunnen spuiten indien nodig.

Krassen zijruit auto zelf repareren?

Wilt u krassen zijruit auto zelf repareren? Er zijn namelijk ook manieren om kleine krasjes zelf te verwijderen. Een van die manieren is door middel van tandpasta. Om een kras met tandpasta te verwijderen heb je witte tandpasta nodig. Om te beginnen moet u uw glas goed schoonmaken met een doekje en het op laten drogen. Als uw glas droog is kunt u een microvezeldoekje pakken en daar een klein bolletje van de witte tandpasta op doen. Vervolgens moet u met dat doekje met tandpasta in een vloeiend en draaiende beweging over het krasje bewegen voor de gedurende 30 seconde. Als het goed is zou de kras dan weg moeten zijn of minder zijn geworden. Als de kras minder is geworden moet u de procedure nogmaals nalopen totdat de kras weg is.

Als dit niet lukt is er nog een manier om krassen zijruit auto zelf te repareren door middel van het gebruik van baking soda. Voordat u begint is het heel belangrijk om uw glas schoon te maken en de baking soda te verdunnen. Dat doet u door een eetlepel van de baking soda te mengen met een eetlepel water. Blijf het mengsel roeren tot het een zuivere vloeistof is geworden. Als dat is gelukt kunt u een doekje pakken en het mengsel over het doekje doen. En dan weer met een draaiende beweging over de kras heen wrijven. Spoel daarna het glas goed af en reinig het daarna nog een keer met een vochtige doekje. Nu zou de kras uit uw raam moeten zijn verdwenen.


Zo niet is er nog 1 manier om het zelf te proberen

En dat is met behulp van nagellak. Kies wel uit een doorzichtige nagellak . We beginnen weer met het schoonmaken en het laten drogen van het glas. Breng daarna een dun laagje nagellak aan op de kras. Laat de nagellak vervolgens minimaal een uur drogen. Maak na een uur wachten de kras schoon door middel van een microvezeldoekje met een klein beetje nagellakremover. Ga met het doekje voorzichtig en zacht over de kras. Nu zou de kras verdwenen we moeten zijn zo niet kunt u ons altijd bellen dan kunnen wij u verder helpen en uw glas polijsten of vervangen.

Zijruit auto vervangen?

Er komt soms ook voor dat de kras te groot is om te polijsten en dan moeten we uw zijruit gaan vervangen. Dat doen we als volgt: we beginnen met het uitsnijden van uw zijruit, daarna verwijderen we de oude kitlaag, vervolgens maken wij alles goed schoon zodat we daarna de nieuwe kitlaag goed kunnen aanbrengen en de nieuwe ruit erin kunnen zetten, Laat daarna de kit goed drogen, ten slotte maken we de auto nogmaals goed schoon en dan kunt u uw auto weer komen ophalen en weer veilig de weg op.

.

Berichten Prins Autoglas Utrecht