Regensensor autoruit

Wat is een regensensor auto? Een regensensor detecteert regen. Als de regensensor de regen detecteert gaan de ruitenwisser uit hun zelf aan en regelen de snelheid van de ruitenwissers. De regensensor zit altijd achter de voorruit. Regensensoren auto zijn hele gevoelige onderdelen van de auto. De regensensor kan namelijk gemakkelijk kapot gaan.

Een regensensor merkt als er vocht of regendruppels op de ruit komen. Als de regensensor dat merkt stuurt die een signaal naar de ruitenwisser. Vervolgens gaan de ruitenwisser “uit zichzelf” aan. Voor de mensen voor wie het nog onduidelijk is gaan we het nu uitleggen met behulp van een voorbeeld. Bijvoorbeeld als het droog is wordt de infrarood straal die de sensor uitstraalt niet terug gekaatst dus stuurt de regensensor geen signaal naar de ruitenwissers.


En als het nu dan bijvoorbeeld wel regent. Dan komen de regendruppels op de voorruit en doordat de druppels op de voorruit komen komt het in de baan van de infraroodstralen van de regensensor. Met als gevolg dat de infraroodstraal terug wordt gekaatst naar de regensensor auto. Daardoor herkent de regensensor dat het regent of vochtig is en stuurt het een signaal naar de ruitenwissers toe.

Voordelen en nadelen regensensor

Het grote voordeel van een regensensor auto is dat deze de ruitenwissers van uw auto automatische regelt. Waardoor u veiliger de weg op kunt, omdat als u constant de snelheid van uw ruitenwissers moet veranderen u zich minder kunt focussen op de weg en de andere mensen op de snelweg. Nog een voordeel van de sensor is dat het het rijden in de regen een stuk relaxter maakt, omdat u zich dan een stuk minder zorgen hoeft te maken of de ruitenwissers wel hard genoeg staan. Dat wordt namelijk allemaal voor u gedaan door de sensor.

Er is ook een nadeel aan een regensensor auto. Dat nadeel is dat als de ruitenwissers iets zijn versleten dat er soms vocht onder blijft zitten. Dit zorgt ervoor dat de regensensor constant de ruitenwissers een signaal stuurt dat het regent terwijl het misschien alweer droog is.

Contact

Heeft u nog vragen over regensensor auto? Of heeft u vragen over een van onze andere diensten? Dan kunt u ons gerust telefonisch of via de mail bereiken.

Telefonische zijn we bereikbaar op 030 430 00 80 of 06 84 30 00 80.
Mailen kan naar info@prinsautoglas.nl.

Of wilt u liever langskomen? Dan bent u natuurlijk van harte welkom, de koffie staat klaar!
Adres: Mississippidreef 2A 3565 CG Utrecht.

Berichten Prins Autoglas Utrecht