Lichtsensor LDR

Prins Autoglas

Prins Autoglas ruitschade

Wat is een lichtsensor precies? De lichtsensor wordt ook wel LDR genoemd. LDR staat voor Light Dependent Resistor (licht afhankelijke weerstand).

De auto’s van tegenwoordig zijn vaak uitgerust met de nieuwste technieken om het rijden prettiger en veiliger te maken. Daarvoor hebben de auto’s ook sensoren nodig zoals bijvoorbeeld een lichtsensor. Een lichtsensor schakelt het licht aan of uit afhankelijk van hoe licht of donker het buiten is. De gehele rit houd de sensor de hoeveelheid licht van buitenaf in de gaten. Als u bijvoorbeeld door een tunnel gaat rijden gaan u lichten automatische aan en u eruit komt weer uit. Dan moet het natuurlijk wel nog licht zijn buiten.

De functie van een lichtsensor

Achter de binnenspiegel zitten twee sensoren: de lichtsensor en de regensensor. De LDR valt onder de elektrische sensoren waarbij de weerstand verandert door de hoeveelheid licht. Bij veel zonlicht zou de weerstand hoog zijn dus dan is de stroomsterkte laag. En een regelapparaat die regelt met de informatie of het licht van de auto aan of uit moet.
Als de LDR kapot is zouden uw lampen het nog steeds moeten doen het enige verschil is dat u uw lampen zelf aan en uit moet zetten. Het is dus nog steeds veilig als u met een kapotte LDR de weg op gaat. Voor een nieuwe lichtsensor kunnen wij Prins Autoglas een nieuwe voor u monteren.

Voordelen en nadelen van een LDR

Een groot voordeel is dat LDR’s goedkoop zijn en toch maken ze het rijden een stuk veiliger, omdat u nu automatische uw lichten aan hebt en dus goed zicht heeft op de weg. Mensen kunne dus nooit meer vergeten hun autolichten aan te doen, want dat wordt voor ze gedaan.
Een groot nadeel aan LDR’s zijn wel dat ze snel verouderen. En u dus regelmatig een nieuwe LDR moet laten monteren. Wij Prins Autoglas helpen u gerust met het monteren van een nieuwe LDR.

Contact

Heeft u nog vragen over Lichtsensor? Of heeft u vragen over een van onze andere diensten? Dan kunt u ons gerust telefonisch of via de mail bereiken.

Telefonische zijn we bereikbaar op 030 430 00 80 of 06 84 30 00 80.
Mailen kan naar info@prinsautoglas.nl

Of wilt u liever langskomen? Dan bent u natuurlijk van harte welkom, de koffie staat klaar!
Adres: Mississippidreef 2A 3565 CG Utrecht.

Berichten Prins Autoglas Utrecht